Фирми и банки
 
Раздвижване на амриканския пазар на недвижимо имущество
Актуални новини

Дата: 25.03.2008
Видяна: 1807
След редица малки катастрофи, и притаили дъх в очакване на голямата американския пазар се готви за нов скок Изминалите около 18 месеца от началото на кризата с недвижимите имущества в САЩ или както там ги наричат риъл истейт са може би най-тежките в историята на този бранш отвъд океана.

За щастие всяка криза си има и своя подобаващ финал и тези дни световните агенции съобщиха за неочаквано добре развиващия се пазар на имоти в Америка.Предполагайки дстигането на най-лошото дъно все повече анализатори сочат добри прогнози за по нататъшното развитие на пазара. Данните са обосновани и с текущите статистика на календарния месец февруари а именно растеж от почти 3% при средна цена на закупен имот от 195 000$. Като основен фактор за този интерес не можеме да подминеме и така занижените цени на имотите.

Как би се отразило това на световната икономика. Като начало бихме могли да прогностицираме повишаване на курса долар-евро, което след затварянето на пазарите в петък вече е факт. По скъпия долар би довел до повишаване на цените на основните икономически ресурси като петрол и метали в Еврозоната, чиато цена и без това вече е достигнала болезнени равнища.

Очаква ни интересна седмица

Актуални новини:


  • Сравни процентите на отделните кредити
  • Кредитен и лизингов калкулатор